Стотици деца творят на феста„Всемир на таланти Русе 2016"

Мисия

18-09-2016, 13:28

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Турнир по спортна стрелба в Европейската седмица на спорта в Русе

„Стара хартия за нова книга 2016“ напълни площада с деца и родители

Зам.-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева и зам.-кметът по устройство на територията Димитър Наков уважиха старта на петото издание на Фестивала за детско и младежко творчество „Всемир на таланти Русе2016“ и второто издание на екофестивала „Стара хартия за нова книга‘2016“. В хепънинга, на площада днес, се срещат два фокуса: култура, образование и екология с една цел – да направят малките деца, младежите и най-големите граждани на Русе по-отговорни, по-ангажирани и по-креативни в отношението към природната и културната среда.

„Изключително съм щастлива да видя площада днес препълнен с деца и родители. Както знаете, Русе за трета поредна година е най-четящият град в България и това, че всички вие сте тук, го доказва“, заяви зам.-кметът Наталия Кръстева, която откри фестивала.

Децата на зам.-кметовете Наталия Кръстева и Димитър Наков също донесоха стара хартия на пункта пред Съдебната палата и получиха нова книжка.

В рамките на фестивала „Всемир на таланти“ малките посетители могат да обогатят познанията си по физика и химия по един особено атрактивен начин и да развият своите артистични заложби в творчески ателиета, които показват разнообразни стилове на рисуване и скулптиране.

В работилниците за деца малчуганите имат възможността, под ръководството на квалифицирани асистенти, сами да си изработят маски, кукли, бижута, ветрила и хвърчила, както и да ваят и декорират глинени съдове.

       „Всемир на таланти Русе‘2016“ и „Стара хартия за нова книга‘2016“ се организират от Община Русе и Регионална библиотека „Любен Каравелов“ с подкрепата на ЕКОПАК България АД, Книжен център „Гринуич“, Общинско предприятие „Русе арт“. За артистичната програма на сцената пред Съдебната палата се погрижиха Общинският младежки дом – Русе, Общинският детски център за култура и изкуство – Русе, Театърът на приказките – София, а по-късно през деня – вокално студио „Вили Икономов“ и Биг Бенд Русе .

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов