Стара хартия за нова книга в неделя на площад „Свобода"

Мисия

17-09-2016, 08:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

ЦИК излезе с решение за състава на Районната избирателна комисия в Русе

Всяко дете, довело възрастен придружител с 5 кг стара хартия за рециклиране получава нова книга по избор

В неделя на площад „Свобода“ от 10 до 18 часа ще се проведе четвъртото издание на кампанията „Стара хартия за нова книга“. Русе е единственият извънстоличен град, който се включва за втори път в мащабното екосъбитие, организирано от „ЕКОПАК България“ АД и Книжен център „Гринуич“. 

Под надслов „Почисти и прочети“ малките русенци ще имат възможност да научат повече за рециклирането, да разберат как да пазят природата и да събират разделно отпадъците – и междувременно сами да си изберат книжки. Условието е лесно - всяко дете, което доведе възрастен придружител с поне 5 кг стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книга по избор и подаръци от партньорите на празника. 

Русенските деца ще могат да гледат екопостановката „Приказка за юначета с празни тумбачета: Хартояд, Пластоядка и Стъклояд в парка“ – три животинчета, които живеят в парка и се хранят с отпадъци от опаковки. След шоуто всяко дете ще получи комикс книжка за оцветяване с историята на героите, представена от Театъра на приказките – София. Ще има забавни викторини на литературна и екотематика с много подаръци и приятни изненади за децата и техните родители, с музика, танци, игри и предизвикателства. 

Лице на кампанията „Стара хартия за нова книга“ тази година е Добрият великан – героят от дългоочаквания филм на Стивън Спилбърг по книгата на Роалд Дал „ГДВ“. 

Инициативата в Русе се организира от Регионална библиотека „Любен Каравелов“ и Община Русе в партньорство и с подкрепата на ВН- Социален проект на ЕКОНТ и ГРАВЕ България "Животозастраховане" ЕАД.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов