Талантите от „Слънце“ с отличия от международен фест

Мисия

13-09-2016, 13:18

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Известният детски писател Никола Райков беше гост на Русенската библиотека

Марина и Михаил блеснаха сред 300 конкуренти

С много награди от Втори международен музикален конкурс „ART STARS-Звезди на изкуството“ –  гр. Варна се завърнаха Марина Петрова и Михаил Петров. Те са солисти от Детска вокална група „Слънце“ към Общински детски център за култура и изкуство с ръководител Наталия Константинова. В конкурса, който се проведе от 7 до 10 септември 2016 г. под патронажа на Община Варна, се състезаваха около 300 певци от три категории в три различни жанра: „Поп и джаз пеене“, „Класическо пеене“ и „Народно пеене“. Дуетните изпълнения на Марина и Мишо, песните „Чуй ме Дилмано“ по музика на Стефан Диомов и „Една сред много други“, бяха посрещнати с бурни аплодисменти и изправиха публиката на крака. Жури с председател Хайгашод Агасян и членове Нелко Коларов, Славин Славчев и др. присъди на дуета единствената 1-ва награда в категория „Поп и Джаз пеене“ измежду много други участници на възраст от 5 до 25 години.

Марина се представи с песните „Златното ключе“ по музика на Х. Агасян и „Детство“ и в категория за индивидуално изпълнение „Поп и джаз пеене“ бе наградена с 1-во място, както и с награда за нова песен с изпълнението на песента „Златното ключе“. Михаил изпълни песните „Песен на българката“ и „Fairytale“ и спечели 3-та награда в същата категория.

Като гост-изпълнител на конкурса бе поканена Елица Камбурова, също солист от Детска вокална група „Слънце“, която спечели призово място миналата година.

 

 Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)