Талантите от „Слънце“ с отличия от международен фест

Мисия

13-09-2016, 13:18

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Известният детски писател Никола Райков беше гост на Русенската библиотека

Марина и Михаил блеснаха сред 300 конкуренти

С много награди от Втори международен музикален конкурс „ART STARS-Звезди на изкуството“ –  гр. Варна се завърнаха Марина Петрова и Михаил Петров. Те са солисти от Детска вокална група „Слънце“ към Общински детски център за култура и изкуство с ръководител Наталия Константинова. В конкурса, който се проведе от 7 до 10 септември 2016 г. под патронажа на Община Варна, се състезаваха около 300 певци от три категории в три различни жанра: „Поп и джаз пеене“, „Класическо пеене“ и „Народно пеене“. Дуетните изпълнения на Марина и Мишо, песните „Чуй ме Дилмано“ по музика на Стефан Диомов и „Една сред много други“, бяха посрещнати с бурни аплодисменти и изправиха публиката на крака. Жури с председател Хайгашод Агасян и членове Нелко Коларов, Славин Славчев и др. присъди на дуета единствената 1-ва награда в категория „Поп и Джаз пеене“ измежду много други участници на възраст от 5 до 25 години.

Марина се представи с песните „Златното ключе“ по музика на Х. Агасян и „Детство“ и в категория за индивидуално изпълнение „Поп и джаз пеене“ бе наградена с 1-во място, както и с награда за нова песен с изпълнението на песента „Златното ключе“. Михаил изпълни песните „Песен на българката“ и „Fairytale“ и спечели 3-та награда в същата категория.

Като гост-изпълнител на конкурса бе поканена Елица Камбурова, също солист от Детска вокална група „Слънце“, която спечели призово място миналата година.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов