На 14-ти площадът става река с кораби

Мисия

12-09-2016, 16:18

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

РИОСВ : Локализиран е източникът на неприятните миризми в Русе

Артистичното събитие е на НУИ и Биг бенд Русе

В „движеща се река“, по която ритуално ще бъдат пуснати кораби, ще се преобразува централният площад в Русе на 14 септември 2016 г. от 18:30 ч. Артистичното събитие ще визуализира по атрактивен начин темата за водата като движение, свобода, многоликост и настойчивост.

Това е част от уникална артистична акция с наименование „По вода“, посветена на началото на новата учебна година.  В нея  ще се включат около 60 ученици и 12 преподаватели от НУИ „Проф. Веселин Стоянов“, педагози от центъра за неформално образование и културна дейност „Алос“ и музикантите от Биг бенд Русе.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“, ВН – социален проект на Еконт и фирма „Дунарит“. 

Акцията съчетава театрален и музикален пърформанс, хепънинг, стрийт арт, поставени в контекста на съвременните дигитални технологии. Публиката ще има възможност да види как се свири на зеленчуци, вода  и човешко тяло под съпровод на биг бенд.   Атрактивни инсталации от светещи художествени обекти ще променят градското пространство и ще провокират публиката да участва в творческата работа.

Целта на авторите на проекта е да се провокира творческото мислене за нестандартни форми на изкуство  и една по-атрактивна градска среда, да предостави възможност на русенци и гостите на града да участват пряко в заниманията и да насърчи междусекторното и институционалното партньорство.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен