Eксперти на "Надежда и домове за децата" и сдружение "Еквилибриум"се обучават по програма "ИМПАКТ"

Новините

11-09-2016, 08:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пленерът „Арт пристан Русе“ впечатли с красота и многообразие

Обучението ще се води от международни обучители на "Надежда и домове за децата" Великобритания

„Надежда и домове за децата“ – клон България реализира проект „Стратегическа деинституционализация за премахването на институционалната грижа за деца под 3-годишна възраст в България“. Организацията подкрепя реформата в грижите за децата и процеса на деинституционализация в цялата страна, вкл. извеждането и на деца и младежи с увреждания в Центровете за настаняване от семеен тип. В рамките на проекта в периода 12 – 15 септември 2016 г. ще се проведе обучение ИМПАКТ – 2 в зала Гранд хол на хотел „Космополитън“. Обучението е за обучители по програмата ИМПАКТ.

Програма ИМПАКТ е международно изпитана програма, която има в основата си програми, създадени в САЩ, но е допълнена с методология и опит от Централна и Източна Европа. Програмата се преподава и изпитва от „Надежда и домове за децата“ от 2004г. Целите на програмата са да се повиши разбирането за специалните нужди и поведението на децата и младежите и да се усвоят подходи, които помагат както на индивида, така и на грижещия се за него, за да се постигнат положителни резултати за децата и младите хора със специални нужди и да се повиши качеството им на живот. В обучението ще вземат участие 25 експерти на "Надежда и домове за децата" - клон България и сдружение "Еквилибриум" - Русе.

Обучението ще се води от международни обучители на "Надежда и домове за децата" Великобритания, с богат практически опит от управлението на услуги за деца и младежи с увреждания в Румъния.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов