Днес почина видният театрален и филмов режисьор Пламен Панев

Новините

09-09-2016, 17:03

Снимка:

ДТ "Сава Огнянов"

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Спектакълът „Патиланци“ е премиерата на Държавен куклен театър Русе

Драматичният театър в Русе се сбогува с него с некролог

Вестта дойде внезапно и все още не можем да повярваме: един толкова жизнен, толкова творчески-продуктивен  и с динамичен живот творец  напусна земния ни свят.

            Ние, творците и служителите от Русенския театър, ще запомним  завинаги личността на Пламен Панев от периода, когато той беше директор на театъра – 2006-2009 година. Със своите организационни умения, иновационни подходи той тласна театъра към нови театрални търсения, към развиване на богата  международна дейност, към разполагането на репертоара и реализацият му в контекста на европейските критерий. Като режисьор той направи ярки спектакли, който  обогатиха палитрата на  ярките художествени факти на на Русенския театър – „ Албена” от Й.Йовков, „Оркестър”Титаник” от Хр.Бойчев, „Оттегляне” от В.Хавел, „ Хъшове” от Ив.Вазов, „Службогонци” от Ив.Вазов и др. Неговите спектали с бяха с точен съвременен адрес, с вникване в душевността на съвременника ни и умело пресъздаване на сцената неговите вълнения, скърби и радости.

            Българският театър губи ярък театрален творец, личност с модерно мислене, личност, която с пристрастие  и любов  анализираше и пресъздаваше на сцената  емоциите и размислте на българската душа.

            ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА МУ ПАМЕТ! СБОГОМ, ПЛАМЕНЕ!

 

                                                   От колектива на

                                                   ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР

                                                   „САВА ОГНЯНОВ”- РУСЕ

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен