Румънска делегация идва утре за празника на Бяла

Новините

05-09-2016, 15:15

Снимка:

Община Бяла

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Утре Бяла чества 125 години от обявяването й за град

Поканата е от кмета на общината Димитър Славов

Утре  на тържествата по случай 125-та годишнина от обявяването на Бяла за град, пристига рънска делегация от Гюргево. Тя е  поканена на кмета на община Бяла Димитър Славов. Делегацията включва експерти от Окръжен съвет Гюргево, Трансграничен Бизнесцентър „Данубиус”, кметът на община Гръдинари Тудор Флоря, председателя на ОбС, общински съветници, представители на общински институции, местният свещеник. Община Гръдинари и община Бяла, са членове-учредители на Асоциация Еврорегион Данубиус от 2002г. През изминалите години са осъществени многобройни срещи на общинските администрации, участие в литературния конкурс „Искри над Бяла”, културни инициативи и местни фолклорни фестивали, реализирани са съвместни трансгранчични проекти. Плод на дългогодишното сътрудничество са  дарените 100 табели с наименованията на улиците в общината, на стойност 3000 евро, от румънския бизнесмен Гелу Паламару.

По съвместен трасграничен проект ще работят двете общини и през този програмен период, финансиран от Програма ИНТЕРРЕГ V-A Румъния – Бълграия 2014 – 2020г.

В рамките на посещението ще бъде преподписано споразумението за сътрудничество между общините, в контекста на промените след проведените местни избори в Румъния.

Подписването на документите и гостуването се осъществяват със съдействието на Асоциация Еврорегион Данубиус, в чиято дейност приоритет е трансграничното сътрудничество между общините от Област Русе и Окръг Гюргево.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов