Гражданите и гостите на Русе ще могат да купуват билети за градския транспорт със своите кредитни и дебитни карти

Парите

02-09-2016, 10:12

Снимка:

AMG

Автор:

AMG

Всичко от Автора

Близо 100 устройства дават възможност на пътниците да използват безналичните разплащания

  Русе стана първия български град след София, чиито граждани и гости ще имат възможността да купуват билети за градския транспорт със своите кредитни и дебитни карти. Удобството се дължи на изпълнението на проекта „Интегрирана система за градски транспорт на град Русе“, в изпълнение на който са инсталирани близо 100 устройства с вградени POS терминали за зареждане на електронни карти за транспорта.
  Системата е базирана на технологията на безконтактни електронни карти. Пътуването се отчита от валидатори, разположени в превозните средствата на градския транспорт, които при маркиране приспадат цената за едно пътуване. Всички превозни средства на масовия градски транспорт са оборудвани с валидиращи апарати, GPS и GPRS. За улеснение на гражданите устройства за зареждане на абонаментни карти са инсталирани на 10 възлови спирки на градския транспорт, 15 броя устройства са инсталирани в големи търговски обекти и институции, а други 60 устройства в по-малки търговски обекти.
 Новият проект в Русе на практика дава отлични възможности на гражданите и гостите на града да използват своите дебитни и кредитни карти Visa и да купуват с тях на автоматите необходимите им билети за градския транспорт, както и да заплащат зареждането на своята електронна абонаментна карта.
  Благодарение на въвеждането на системата картодържателите на Visa получават бърз, удобен и сигурен достъп до градския транспорт, без да се налага да търсят дребни пари или да губят време.
  „Visa е най-голямата платежна система в света и пионер в иновативните разплащания. В центъра на нашите приоритети са и разплащанията в публичния сектор – включително и в градския транспорт. Visa партнира на управата на градове като Лондон, Варшава и Вроцлав в организирането на разплащанията в публичния транспорт, като осигурява технологията за тяхното осъществяване. Радваме се, че Русе се нарежда сред тези европейски градове и демонстрира модерно мислене, ориентирано към своите граждани, а това създава удобства и за картодържателите на Visa“, сподели Красимира Райчева, мениджър на Visa за България.
Въвеждането на електронни разплащания е един от основните инструменти за улесняване на придвижването с градския транспорт в условията на разрастваща се урбанизация. Те способстват и за повишаването на ефективността на обществените услуги и за по-доброто управление на пътникопотока.


За Visa Inc.
  Visa Inc. е глобална платежна технологична компания, която свързва потребителите, бизнеса, финансовите институции и правителствата в повече от 200 страни и територи чрез осигуряване на бързи, сигурни и надеждни електронни разплащания. Ние сме оператор на една от най-модерните мрежи в света за обработка на данни – VisaNet, - която е в състояние да управлява над 65 000 съобщения за транзакции в секунда, като в същото време защитава потребителите от измама и гарантира разплащанията за търговците. Visa не е банка и не издава карти, не предоставя кредити и не определя лихвите и таксите за потребителите. Иновациите на Visa обаче дават възможност нейните клиенти от финансовите институции да предложат на потребителите по-голям избор: незабавно плащане с дебитна карта, бъдещо разплащане с предплатена карта или забавено разплащане с кредитни продукти. За повече информация, посетете usa.visa.com/about-visa, visacorporate.tumblr.com и @VisaNews.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов