Петима румънци пострадаха при тежка катастрофа на пътя Русе-Бяла

Крими

01-09-2016, 16:22

Снимка:

Община Бяла

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Втори саниран блок в Русе

Най-тежко е пострадала 35-годишна жена, която е оперирана и настанена в интензивното отделение

Петима румънци - мъж, жена и три деца, пострадаха при тежка катастрофа на пътя Русе-Бяла. Директорът на областната полицейска дирекция в Русе комисар Теодор Атанасов заяви, че сигнал за инцидента е подаден около 5.00 часа тази сутрин. Произшествието е станало малко преди разклона за град Борово. Блъснали са се автомобил "Шкода" с румънска регистрация и товарен автомобил "Рено" с българска регистрация.

От удара са пострадали петима пътници в "Шкода"-та. Те са откарани с екипи на Спешна помощ в русенската болница.

От лечебното заведение информираха, че деветгодишно момиче е настанено в отделението по неврохирургия с комоцио. Шестгодишно момче е със счупено бедро, а 37-годишен мъж и момиче на четири години са в "Обща хирургия". Всички те са без опасност за живота.

Най-тежко е пострадала 35-годишна жена, която е оперирана и настанена в интензивното отделение. Към момента тя е с опасност за живота.

Според шофьора на товарния автомобил, който е без наранявания, румънската кола е навлязла в насрещното платно и се е ударила в него.

Заради катастрофата движението по пътя бе временно затруднено.

Полицията изяснява причините за инцидента. Пробите за алкохол на двамата шофьори са отрицателни.

Няколко часа по-късно отново на главния път Русе-Бяла е станал друг инцидент. В района на кръговото кръстовище край Бяла тежкотоварен камион е разпилял товара си, което е затруднило движението в участъка.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов