Представиха възможностите на социалното предприемачество в Русе

Мисия

31-08-2016, 08:00

Снимка:

Пресцентър Областна управа-Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Картина на трудовия пазар в община Русе за месец юли 2016 година

Добра практика е Трапезарията в Русе, в която се хранят 40 души на ден

Областен информационен център Русе  представи  Проект на насоките за кандидатстване по процедурата „Развитие на социалното предприемачество“ по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ пред потенциални бенефициенти и партньори. Организатор беше ОИЦ Русе, с подкрепата на Областна администрация и с активното участие на представители на Областния обществен съвет за социално включване на хората с увреждания.

Представителите на неправителствени организации, на сдруженията на хора с увреждания, на общините и бизнеса се  информираха за  актуални за социалното предприемачество теми. Зам.-губернаторът Станимир Станче подчерта, че Областна администрация  подкрепя  всички, които се занимават и са готови да започнат социално предприемачество. Експертите от ОИЦ Русе запознаха участниците как да кандидатстват по процедурата, как става финансирането, и към кои целеви групи е насочен проекта. Представена беше дейността на успешни социални предприятия в ЕС и България, както и трудностите  на някои. Специално внимание беше отделено на

проект на Община Русе за социална трапезария и  проект „СМАРТ“ на Центъра за консултиране и кратка терапия „Решения“ Русе, в партньорство с Центъра за психични заболявания.  В  трапезарията  ежедневно се хранят 110 души .Социалното предприятие на Сдружение „Решения“ и на Центъра за психично здраве обхваща 40 души. Те се занимават с градинарство, обучават се да шият и  да  правят сувенири.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов