Депутатите Пламен Нунев и Светлана Ангелова с награди в Сандрово

Дунав

27-08-2016, 19:10

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът Стоилов откри фолкфеста „Сандрово пее и танцува“

Мемориалните плакети са за първия юбилей на международен фолкфест «Сандрово пее и танцува».

„За пореден път това красиво населено място от Община Русе е сцена за изява на множество талантливи деца, младежи и възрастни самодейци в областта на българското народно песенно, инструментално и танцово изкуство. Оценяваме високо тяхната работа и голям ентусиазъм, с който се включват в новото начинание, чиито начало положиха преди няколко години родолюбци като  Стоилов, настоятелството на народно читалище "Васил Левски" - Сандрово и клуб по български народни хора "Сандровче". Приветстваме художествените ръководители, които с всеотдайност, любов и професионализъм разкриват пред младите поколения красотата на българския фолклор. Радваме се, че регионалното събитие се превърна в ежегоден празник на неповторимата ни самобитност и народност, в триумф на красота, багри и ритми, сътворен от даровити и темпераментни следовници на българския дух. Такива прояви запазват и обогатяват уникалното ни народно  творчество, което ни прави горди, че сме българи“, се казва в поздравителния адрес предаден на кмета на Сандрово Божидар Стоилов от народните представители. На събитието присъстваха още зам.- областният управител на Област Русе Станимир Станчев, кметът на Община Русе Пламен Стоилов, кметове на кметства от Община Русе и гости на фестивала. Кметът на Община Русе поздрави всички жители и гости на селото и им пожела невероятни емоции, здраве, радостни мигове на петия фолклорен фестивал. Фестивалът се реализира с подкрепата на Община Русе чрез програмата за финансиране на проекти в областта на изкуството и културата, политическа партия ГЕРБ, кметство Сандрово, Народно читалище „Васил Левски – 1928 г.“ – с. Сандрово, както и с финансовата подкрепа на семейство Здравка и Валентин Йорданови.

В тазгодишното издание се включиха около 450 участника на различна възраст от над 45 групи. Фестивалът не е със състезателен характер. Целта е да се осигури възможност за изява на любителските клубове за народни песни и танци от всички краища на страната, с което да се стимулира интереса и любовта на поколението към фолклорното наследство.

Организаторите на фестивала бяха поканили гост – изпълнител – оркестър „Плам“, който в обедната пауза изнесе богата концертна програма.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов