Заключителен концерт на майсторски клас по оркестрово дирижиране на 2.09

Животът

27-08-2016, 12:58

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русенката Райна Хебел подкрепи съгражданина си пианист Николай Димитров

Преподавател е Иво Венков, свири Русенска филхармония

Очаквайте на 2 септември от 19 часа в зала "Филхармония" заключителния концерт на диригентски курс с преподавател Иво Венков и Русенска филхармония

В програмата:

Чайковски – Симфония № 4

Дворжак – Симфония № 9

 

Иво Венков е роден през 1959 в Русе. Завършва НУИ „Проф. Веселин Стоянов” и ДМА, София, с пиано, теория и оркестрово дирижиране. Като студент дирижира Софийския симфоничен оркестър, с който осъществява турнета в Италия, Гърция, Япония, Испания, а през 1995 е назначен за главен диригент на Държавната опера, Варна.

От 1997 специализира във Висшето училище за музика и сценични изкуства в Грац.

Дебютира в Белгия през 1998 с Брюкселския младежки оркестър. През същата година става диригент на Младежкия филхармоничен оркестър в Антверпен. Дирижира Франкфуртския музеен оркестър, Ротердамския филхармоничен оркестър, Хагската филхармония, Брюкселската филхармония и др. Асистент е на Валтер Велер в Кралския филхармоничен оркестър на Фландрия, с който осъществява концертни турнета.

С Брюкселската филхармония записва Ensorciana на Жюл Стренс на компактдиск Bonjour Monsieur Ensor.

Печели Втора награда от Международния конкурс по дирижиране Густав Малер, организиран от Бамбергския симфоничен оркестър (2004), и Първа награда от Международния конкурс за диригенти на името на Дьорд Шолти във Франкфурт (2004). В момента Иво Венков е професор по дирижиране в Кралската консерватория в Антверпен.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов