Зам.-губернаторът Станчев приветства Международния конкурс за комикс

Мисия

24-08-2016, 15:53

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

До 30 септември приемат творби за третото издание на фотоконкурса "Запази духа на Русе"

Станимир Станчев: Чрез изкуството, светът става по-добър и по-красив

Днес, във фоайето на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ се състоя официалната церемония по награждаване на отличените участници в Международния конкурс за комикс и блицанимация „Комикс и хаос“. Конкурсът се организира от Регионална библиотека „Любен Каравелов“ и се провежда за втора поредна година. Официален гост на събитието беше  Станимир Станчев, заместник- областен управител на област Русе. В приветственото си слово той подчерта, че е част от тази уникална инициатива и изразита удовлетвореност, че конкурсът се превръща в традиция за Русе и Русенска област и дава възможност отново да сме креативни и иновативни.

Станимир Станчев се обърна към присъстващите в залата с думите „Чрез изкуството, светът става по-добър и по-красив“. Голямата награда на стойност 300 евро беше присъдена на Хорхе Силес Тригосо и Оскар Салес Санхинес от Боливия за творбата „Апокалиптична трансформация“.

Беше връчена и поощрителна награда на стойност от 50 евро за блицанимацията „Баща“ на Амир Мохамед Нури Делуей от Иран. Заместник- областният управител  обяви имената на  трима русенски творци, участници в конкурса,  които бяха наградени със сертификат: Стоян Стоянов – Комитски, Стефан Стефанов и Диян Бошняков. Директорът на библиотеката Теодора Евтимова благодари на екипа, организирал Международния конкурс за  комикс и блицанимация,  както и на всички, подкрепящи този проект. В края на събитието тя съобщи и темата на форума през 2017 година, а тя е: „Жива факла“ – комикс или блицанимация по избрани откъси от романа на Стивън Кинг, по повод 70-годишнината на автора.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов