В 13.30 посрещаме участниците в „Дунав Ултра“

Мисия

21-08-2016, 07:30

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русенският университет получи държавен имот

Редувайки бягане и каране на велосипед ще изминат близо 700 км.

На 21 август, около 13.30 ч., в Русе ще пристигнат участниците и екипът на „Дунав Ултра“, които редувайки бягане и каране на велосипед ще изминат близо 700 км. за 48 часа, като следват северната ни граница.

На територията на общината те ще бъдат посрещнати от представители на общинска администрация пред „Булстрад Арена“, една от ключовите атракции в града. Основен фокус в инициативата е развитието на туризма и туристическа разпознаваемост на дунавския регион, а многофункционалната зала в града работи именно в полза на сектора.

 

Дунав Ултра 3: River Monsters е третото поред издание на кампанията в подкрепа на едноименния веломаршрут по поречието на река Дунав до Черно море. Целта на събитието този път е да популяризира възможностите за развитие на туризъм в България и по-специално да насочи вниманието за икономическо развитие на крайдунавския регион чрез привличане на велотуристи от страната и чужбина.

В подкрепа на идеята, цялото събитие ще бъде заснето от професионален снимачен екип, който ще реализира 45-минутен документален филм, посветен на региона.

Изпитанието започва на 20 август и в него участват четирима мъже, атлети-аматьори, които в рамките на 48 ч. ще се превърнат в главни герои на най-щурото Фейсбук риалити. Това са Илиян Лазаров – бегач, Станислав Евгениев – гребец, Филип Лхамсурен – приключенец-сървайвър и Борис Бегъмов - колоездач, създател и идеолог на концепцията Дунав Ултра. Единствено по рода си, приключението ще стартира от с.Куделин, Видинско и би трябвало да приключи успешно в черноморското с.Дуранкулак. Авантюристите - спортисти ще трябва да прекосят дистанцията, колоездейки (общо 640 км) и бягайки (цяла една маратонска дистанция от 42.195 км), но без да се състезават помежду си. Начинанието ще се смята за успешно, дори ако само един от четиримата успее да финишира в предварително зададените 48 часа.

По време на самото изпитание, движението на всеки един от участниците ще може да се следи директно в интернет чрез специална технология за GPS проследяване в реално време на адрес http://www.dunavultra.com. Във Фейсбук страницата на „Дунав Ултра“ ще бъде публикувана информация на живо от мястото на събитието - видеа, фотографии, новини, интервюта и информация за състоянието на колоездачите-бегачи.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов