Студенти на Бизнес факултета за практикуват в България и Европа

Новините

17-08-2016, 10:18

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Расте броят на нощувките в местата за настаняване в област Русе

Бизнес факултетът има активни споразумения с над 30 университета и фирми от цяла Европа

Дългогодишното партньорство на Русенския университет с представители на бизнеса носи различни ползи за студентите - от стажовете, по време на които се запознават пряко с работния процес, през осъзнаването на силните и слабите им страни в общуването, до изграждането на контакти с работодателите. В момента Факултет „Бизнес и мениджмънт“ подготвя своята програма от практикуми, семинари, събития и стажове, които да предложи на своите студенти през новата академична година. Младежите, които ще станат част от студентската общност на русенския Бизнес факултет, ще имат възможност още в началото на първи курс да работят съвместно с представители на бизнеса, за да усъвършенстват личния си потенциал за успешна реализация. В годините на обучение русенските студенти, показали добро ниво на подготовка и желание за развитие, получават предложения за стажове и работа от партньорски фирми и организации.

Вече не са малко и случаите, когато завършили в предходни години студенти, работещи на управленски позиции, подпомагат своите по-млади колеги с практически примери за курсови и дипломни работи. Така, споделеният опит от бизнес действителността, позволява на студентите да приложат знанията си, придобити в университета, при решаването на реални ситуации, да покажат своите компетенции за управляване на процеси и производства, тъй като това се оказва силно търсено от бизнеса предимство на специалност „Индустриален мениджмънт“ и „Публична администрация“. В унисон с това, студентите, завършващи тези две специалности, могат да кандидатстват за парична награда за високи постижения, осигурена от Факултета по бизнес и мениджмънт, с цел покриване на такси за желана магистърска програма.

Друга възможност за трупане на знания, практически опит и възможност за професионално израстване, излиза извън границите на Русе и България. Бизнес факултетът има активни споразумения с над 30 университета и фирми от цяла Европа, предлагащи платени стажове и обучение с европейски стипендии по програма Еразъм +. Затова два пъти годишно русенски студенти от бизнес специалностите, които са се отличили със свои постижения до момента, провеждат своя академичен и професионален обмен в избрани европейски страни и това се вписва после към тяхната диплома от Русенския университет.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов