Локо Русе положи максимум усилия срещу „Доростол 2013“ в Силистра

Спорт

14-08-2016, 12:07

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

С мащабен флашмоб младежта на Русе привлече вниманието

Русенци ще да се докажат пред собствена публика идната неделя

„Локомотив“ Русе се завърна в първенството на България след 14-годишно прекъсване с мач срещу „Доростол 2013“ в Силистра. Двубоят в събота вечерта бе от първия кръг на новия сезон в Североизточната трета лига.Русенските „железничари“ положиха максимални усилия в името на победата и на моменти превъзхождаха осезаемо противника си. Отборът на „Доростол 2013“, съставен от доста млади състезатели, подходи с много ентусиазъм и желание да се докаже пред собствените си привърженици, като в крайна сметка успя да измъкне минимален успех с 1:0.

През първото полувреме Динко Станчев на два пъти пропусна от много изгодни положения да открие резултата за гостите от Русе. След почивката играта се накъса, а двата отбора заиграха по-нервно, като не липсваха острите единоборства.

В 54 мин, след изпълнение на свободен удар, центрираната топка стигна до юношата Мелих Алим, който показа съобразителност и вкара гол за „Доростол 2013“, оказал се единствен в мача.В 60 мин. „железничарите“ останаха с човек по-малко на терена, след като главният съдия Петър Кирилов от Добрич показа директен червен картон на Джан Али. Защитникът на Локо Русе имаше вече един жълт картон преди тази ситуация. Оказа се, че Али е видял червения цвят не за нарушение, а за реплика.След като останаха с десет души на терена, русенци, очевидно още по-амбицирани, хвърлиха всички сили в атака в търсене на изравнителен гол. Единствено малшансът попречи на „железничарите“ да вземат поне точка от този мач. Играчите на „Локомотив“Русе ще имат възможност да се докажат пред собствена публика идната неделя, когато приемат „Ботев“ Нови пазар в среща от втория кръг на Североизточната трета лига.

„Локомотив“ Русе започна мача със следния състав: Пламен Сашев, Джан Али, Огнян Брайнов, Борислав Джарнавлиев, Ивайло Иванов, Борислав Караиванов, Ивайло Кирилов, Динко Станчев, Атила Юмер, Станимир Петров и Радомир Хараланов. По-късно в игра се появиха още Мартин Иванов и Валентин Валентинов.

 

СЛЕД МАЧА

 

Калоян Георгиев /технически директор на Локо Русе: „Един фал, едно центриране, един гол. В този мач победата трябваше да бъде за нас, още не мога да повярвам, че загубихме. Първото полувреме трябваше да водим с поне 2:0. И когато останахме с човек по-малко, до края продължавахме да мачкаме противника, но просто нямахме ден. Грозно впечатление ни направи, че след като поведоха в резултата, домакините започнаха да бавят умишлено играта и дори наредиха на децата край тъч линиите да се приберат и да не гонят топките.“

 

Деян Дечев /старши треньор на „Доростол 2013“: „Напълно заслужена победа за моя отбор. Мисля, че разликата между нас и „Локомотив“ Русе беше в колектива. Взехме победата с много задружна игра. Русенци играха по-неорганизирано и по-нервно и, струва ми се, имат да поработят още в организационен и игрови план.“

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)