Губернаторът подари икона на командването на военните моряци

Мисия

08-08-2016, 16:50

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Контраадмирал Петев: Русе винаги е бил важна част от историята на военноморските сили

Русенци с гордост посрещат празника, защото военният флот е създаден в града

Днес,  България празнува 137-та годишнина от създаването на Военноморските сили. По повод празника е организирана наситена програма в Русе. Това е градът, положил основите и оставил трайния отпечатък, за развитието на българския военноморски флот.

Началото на мероприятието бе поставено с провеждането на среща между Областния управител на област Русе и командира на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев.  По време на срещата Бурджиев подари икона на представителите на военноморските сили и връчи поздравителен адрес, в който каза:

„Искрено вярвам, че военните моряци и служителите от флота с вяра, отговорност и мъжество ще допринасят и в бъдеще за надграждане авторитета на Военноморските сили на Република България, а по този начин и на страната ни.  Приемете искрените ми пожелания за крепко здраве, щастие, сполука в личните начинания и непоколебима воля за преодоляване на ежедневните предизвикателства!“Предвидени са още награждаване на военнослужещите от ВМС в залата на Община Русе, военен ритуал по полагане на венци и цветя пред Паметника на моряка в града и концерт на Представителния духов оркестър на Военноморските сили пред сградата на Община Русе. По време на вечерната програма  слово ще бъде изнесено от Стефко Бурджиев по повод празника на Военноморските сили и честването ще завърши с тържествена заря, която ще освети небето над Русе. С нескрито чувство на гордост и истинско задоволство, русенци честват този празник, тъй като именно тук, на 12 август 1879 г., се създава военният флот на България. Оттогава Русе се определя като люлката на българското военно морячество. Израз на патриотизъм и уважение към флота е и възстановяването на Паметника на моряка през 1999г.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов