Студенти от РУ ще обменят опит със свои колеги в Албена

Новините

05-08-2016, 12:23

Снимка:

Пресцентър РУ

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

ММС търси строител за ремонта на Градския стадион в Русе

Събитието е проект на Националното представителство на студентските съвети

Петима студенти от Русенския университет ще участват в най-голямото младежко събитие в България – Летен университет в курортния комплекс Албена. Събитието е проект на Националното представителство на студентските съвети и се провежда под патронажа на министъра на младежта и спорта Красен Кралев. То ще събере от 23 до 29 август повече от 400 изявени студенти от всички български висши училища. Русенските представители ще се включат в дискусиите и ще споделят добри практики от работата на Студентския съвет пред колегите си от страната.

Освен спортни игри, всяка година организаторите се стараят да обогатяват програмата на Летния университет, включвайки в нея различни академични и творчески семинари, обучения за работа в екип, състезания по знания, както и мероприятия с развлекателен характер. Тази година сред лекторите ще бъдат министърът на образованието, младежта и науката в периода 2009-2013 г. проф. Сергей Игнатов и д-р Евелина Христова, преподавател в Нов български университет.

„Летен университет“ започва през 2002 година под името „Национални студентски игри", като социален проект на Националното представителство на студентските съвети. Целта му е да създаде условия за изграждане на активен  диалог между студентските общности на висшите училища, чрез участието им в обучения, семинари, спортни и културни събития.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов