Спортното министерство търси изпълнител за реконструкцията на стадиона в Русе

До няколко дни се очаква и проектът за реконструкция на стадион „Тича“ във Варна

Министерството на младежта и спорта е получило от Община Русе преработения проект за реконструкция на Градския стадион в града и е обявило процедура за избор на изпълнител, се разбира от съобщение на спортното ведомство към медиите.


Поръчката e със съкратени срокове за подаване на оферти от страна на желаещите да извършват реконструкцията, а именно 10 дни, заради необходимостта да се осигури провеждането на мачове от Първа професионална група от ФК „Дунав“ Русе на стадиона им. Минималният срок за изпълнение на реконструкцията е 60 дни.


На 15-ти юни с решение на Министерски съвет на Министерството на младежта и спорта бяха предоставени 3 млн. лв. за ремонт на Градския стадион в Русе, Градския стадион в Горна Оряховица и стадион „Тича“ във Варна. Във всеки стадион ще се инвестират по 1 млн. лв., с които трябва да се направи подмяна на тревната настилка и да се изгради осветление. Именно това са две от задължителните изисквания на БФС към клубовете, за да играят в професионалния футбол.


Парите са отпуснати след като Община Русе, Община Горна Оряховица и Областна управа Варна са кандидатствали пред ММС с проекти по Наредба 2 за цялостна реконструкция на стадионите. За да бъдат стартирани процедурите по избор на изпълнители на реконструкцията е необходимо в спортното министерство да бъдат подадени проекти от страна на двете общини и Областна управа Варна, които да отговарят на условията на решението на Министерски съвет. Очакванията на ведомството бяха, че коригираните проекти ще бъдат подадени в най-кратки срокове, но поради спецификата на различните съоръжения проектите за Русе и Варна бяха забавени от страна на собствениците на стадионите.


До няколко дни се очаква и проекта за реконструкция на стадион „Тича“ във Варна, съобщават още от прецсентъра на спортното ведомство.


Поръчката за реконструкция пък на стадиона в Горна Оряховица беше обявена на 14 юли 2016 г. след подаден и одобрен проект от страна на общината.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)