Бюрото по труда- Русе с процедура за кандидатстване на работодатели

Новините

01-08-2016, 15:06

Снимка:

Пресцентър Бюро по труда Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Безработицата в края на юни за община Русе е 3.7 %

Те могат да използват насърчителни мерки за заетост и обучение по ЗНЗ

Дирекция “Бюро по труда” – гр.Русе уведомява работодателите от общините Русе, Иваново и Сливо поле, че разполага с финансови средства за сключване на договори за ползване на насърчителни мерки за заетост и обучение по Закона за насърчаване на заетостта (ЗНЗ)  през август 2016 г., както следва:

•             Насърчаване на работодателите да разкриват работни места за стажуване на безработни младежи до 29-годишна възраст (чл.41 от ЗНЗ) – свободни средства  1150 лева;

•             Насърчаване на работодателите да разкриват работни места за наемане на безработни лица, изтърпели наказание “лишаване от свобода” (чл.55 от ЗНЗ) – свободни средства 1994 лева;

•             Насърчаване на работодателите да разкриват работни места за чиракуване (чл.55г от ЗНЗ) - свободни средства 2204 лева.

Работодателите могат да подават заявки за свободните работни места и необходимите документи в 7-дневен срок – от 2 до 8 август 2016 г., вкл.

Допълнителна информация може да се получи в: Дирекция “Бюро по труда” - Русе, ул. „Кап. лейт. Евстати Винаров” 10,  етаж 3, стая 308, както и на тел. 082/821 426.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов