10 деца от Комплекса за социални услуги бяха на море от благотворителни акции

Мисия

27-07-2016, 20:42

Снимка:

Сдружение „Еквилибриум“

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Изследват безплатно за за хепатит C в УМБАЛ Русе на 28 и 29 юли

Малките учиха и видяха историята на България

За втора поредна година сдружение „Еквилибриум“ успява да осигури летни лагери на море за голям брой от децата, за които се грижи в къщичките от семеен тип и с които работи в Комплекса за социални услуги в Русе. Това става възможно благодарение на средствата, набрани в благотворителните кампании, които много русенци подкрепиха. Десет деца, с които работи Комплекса за социални услуги бяха на морски лагер в Тюленово и съчетаха пътя до там с посещения на различни туристически обекти, които виждаха за първи път и много ги впечатлиха. Мадарският конник, Дворът на Буквите в Плиска и старата столица предложиха на младите приключенци възможност да се докоснат до исторически събития и да опознаят миналото на страната ни. Но истинската цел, разбира се беше плажът край Тюленово. А той предложи много нови приключения – децата се учиха да плуват в морето, с интерес наблюдаваха малките рачета и скраридки около скалите, събираха миди и рапани, които малко по – късно през деня се превръщаха в уникални морски амулети за спомен от морето.

Приключенията им бяха обогатени с екскурзия до град Шабла,  посетиха и новия исторически център «Онгъл», където чрез интерактивен начин се потопиха в историята на България. Уникалният нос Калиакра, вдаден на два километра навътре в морето, ги очарова не само с гледката, но и със своята легенда. По традиция последната вечер в лагера, с помощта на ръководителите, децата организираха  „Вечер на талантите”, представяйки цяла палитра от емоции и чувства, въображение и творчество, по начин типичен за децата - шумен и непосредствен.

Приключенията и пътешествията продължават и на път за Русе с нови места и изненади – Ботаническата градина в Балчик, делфинариума и спортната зала във Варна.

Разказите за морето и пътешествията продължават все още. Децата не спират да разказват спомените и преживяванията си – променени, озарени и обогатени.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов