Откриха телата на издирваните мъже

Крими

15-07-2016, 12:23

Снимка:

ruse-news.com

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русенската полиция издирва изчезнал мъж

Инцидентът стана снощи, в района под х. „Приста“

Спасителната група е открила телата на двамата мъже, които вчера изчезнаха във водите на Дунав.
Около 10.00 часа телата на двамата младежи бяха открити и извадени от водата – близо до мястото, където са били изчезнали. 22-годишният Илия и 25-годишният Теодор бяха намерени на метри от мястото, където са били видени за последно, съобщи ruse-news.com.
Претърсването на реката край остров Люляка е продължило до късно снощи, но без резултат. Тази сутрин е била извикана водолазната група от Велико Търново, а в издирването се е включил и катерът на пожарната за търсене в дълбоката част заедно с двата катера на Гранична полиция. Около 10 часа бе намерено първото тяло – на Илия, а минути по-късно бе изваден и Теодор. Наложи се да извика и линейка заради жените от семействата им, на които им прилоша. Предишната вечер пък една от близките е получила инсулт от преживения стрес.
По информация от близки на удавените, двамата умеели да плуват, ходили са и друг път да плуват до остров Люляка. По разказите на очевидци, снощи единият е започнал да се дави и другият се е опитал да го спаси, при което и двамата изчезнали във водата. Къпането в реката е абсолютно забранено, но забраната масово не се спазва.

Както „Русе нюз“ вече съобщи, инцидентът стана снощи, в района под х. „Приста“, срещу остров Люляка. Веднага на място са изпратени екипи на областната дирекция на МВР, на противопожарната служба, на „Гранична полиция“ и на „Спешна помощ“. Усилията на спасителната група тогава не даде резултат.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)