Русенски тарикат продал вода вместо дизел

Крими

09-07-2016, 10:10

Снимка:

pixabay.com

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Мъжът има предишна присъда

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 23-годишен русенец, извършил измама, като продал вода вместо дизелово гориво. Обвинението срещу Пламен Н. е за това, че на 22 март 2015 след предварителен сговор с Светлозар И.,заблудил Иван М., че ще му доставят и продадат предварително поръчано от сина му количество от 200 литра дизелово гориво за 315 лева, пише "24 часа".Обвиняемият е бил осъждан и преди. През март 2015 г., той бил в Русе при приятеля си Светлозар. Двамата не работели и решили да се сдобият с пари чрез измама. Уговорили се да излъжат някого, че ще му продадат дизел в затворени съдове срещу цена, по-ниска от пазарната, а реално да му пласират вода. Затова на 22 март, те отишли при набелязаната си жертва. Двамата го заблудили, че синът му им е поръчал да му доставят 200 л. дизелово гориво за 315 лв., като поискали да им даде туби.
Мъжът повярвал и им дал 4 пластмасови туби. Двамата ги взели и натоварили в автомобила. После отишли до чешма извън Русе и ги напълнили с вода. След това се върнали с колата при пострадалия, разтоварили „горивото“ в негово присъствие и взели парите. Няколко дена след това, мъжът налял в резервоара на автомобила си от съдържанието на тубите и установил измамата. По отношение на Светлозар наказателното производство е приключило със споразумение, одобрено от съда, с което му е наложено наказание лишаване от свобода за срок от една година, чието изтърпяване е отложено за изпитателен срок от три години.
Спрямо Пламен Н. е взета мярка за неотклонение задържане под стража. Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд Русе.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов