Стартира Summer Free Tour Rousse

Животът

07-07-2016, 07:58

Снимка:

Facebook

Автор:

Ruseutre

Всичко от Автора

Подобни инициативи съществуват в София, Пловдив и Велико Търново и имат голяма успеваемост

 

В разгара на горещите отпускарски месеци стартира нова инициатива в Русе - Summer Free Tour Rousse. Тя представлява безплатни туристически обиколки на централните части на града, които ще се провеждат на английски език и ще са насочени както към гостите, така и към жителите на град Русе. Туровете ще се случват всеки петък и събота от 18:00 часа и ще са с начална точка емблематичната Статуя на Свободата. Ще са с продължителност около час и половина и ще се водят от опитни професионалисти от туристическия бранш, които познават добре града и региона. 

Зад тази нова инициатива стои неправителствената организация в процес на учредяване КултурТур Русе, в която участват група приятели и преди всичко ентусиасти. Тяхната цел е Русе да бъде рекламиран като желана и привлекателна туристическа дестинация както за български, така и за чуждестранни туристи. Наред с това, Турът би подпомогнал и развиването на многокултурната атмосфера в града. В дългосрочен план безплатните туристически обиколки на града ще окажат положително влияние и върху популяризирането на регионални забележителности, събития и туристически маршрути, а партньорски организации от ресторантьорския и хотелиерския бизнес ще бъдат още по- разпознаваеми сред жителите и туристите на града. 

Подобни инициативи съществуват в София, Пловдив и Велико Търново и имат голяма успеваемост, като проектите се разрастват и започват да предлагат и други видове тематични туристически обиколки. 

Организаторите се надяват проектът да бъде успешен и в град Русе, в който туристическият бранш разчита предимно на чуждестранни туристи, пътуващи по река Дунав или идващи от съседна Румъния. 

За повече информация, посетете Фейсбук страницата на Ruse Summer Free Tour или следете новостите около събитието в Twitter и Instagram. Скоро очаквайте и уебсайта на инициативата.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)