Водка и лекарства с наркотик задържаха на Дунав мост

Съобщиха от Митническата дирекция в Русе

Над половин тон водка и лекарства с наркотично съдържание задържаха митническите служители на ГКПП Дунав мост Русе – Гюргево, съобщиха от Митническата дирекция в Русе. Пратката е засечена от инспектори от отдел „Борба с наркотрафика“  при проверка на автобус с руска регистрация, пътуващ от Русия за Гърция и влизащ в страната през ГКПП Дунав мост.

Превозното средство пристигнало на граничния пункт  вчера и е селектирано за щателна митническа проверка. В хода на проверката инспекторите открили, че в задната част на автобуса са демонтирани седалките и в обособеното  пространство  са натрупани кашони с бутилки водка – общо 727 бутилки без български акцизен бандерол.

120 шишета алкохол носят емблемата на скъпата руска водка „Царская золотая“. Бутилките са по  0,5 л,  облепени с руски акцизен бандерол.  Други 607 бутилки по 0,7 л с етикети „Хортиця Платинум“ са облепени с украински акцизен бандерол. Освен тях в автобуса са намерени  10 кашона с водка в плик от алуминиево фолио.  Всеки от пликовете е със съдържание 10 литра концентриран алкохол, но без надпис и без какъвто и да е бандерол. Общото количество открити и задържани нелегални алкохолни напитки е 585 литра.

По случая е образувано досъдебно производство срещу единия от шофьорите на автобуса, който е признал, че водката е негова.

Освен алкохола, в непридружаван багаж, оформен като колет в кашон, митническите служители открили лекарствени препарати: 120 флакона „Корвалол“ и 12 флакона „Валокордин“ с различна концентрация на наркотичното активно вещество фенобарбитал.  И двамата шофьори отрекли да знаят какво съдържа кашона с медикаментите. Според тях, той им бил даден като колет с хранителни продукти.  За пренасяне на наркотични вещества също е образувано дознание, което към момента се води срещу неизвестен извършител.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов