Холандски принц ще пилотира Sin R1 GT4

Спорт

05-07-2016, 10:45

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

На русенския конструктор Росен Даскалов

Холандският принц Петер-Кристиан Ван Оранйе и Тим Коронел ще пилотират болида Sin R1 GT4 на русенския конструктор Росен Даскалов.
Това съобщиха от София Кар Моторспорт, отборът, който се представя с русенския автомобил. Петер-Кристиан Ван Оранйе и Тим Коронел стават част от българския отбор и ще седнат зад волана на Sin R1 GT4 в четвъртия кръг на Европейските GT4 серии, който ще се проведе на 8-9.07 на пистата  Спа-Франкоршан в Белгия.

Петер-Кристиан Ван Оранйе, член на холандското кралско семейство, вече има опит със Sin R1 GT4 – той бе част от отбора във втория кръг от шампионата през 2016 г., заедно с Хендрик Щил на пистата в Зандвоорт, Холандия. Моторните спортове са неговата страст. Кариерата си като състезател започва през 2005 г. Има две победи в клас GT4 през последните години, както и няколко втори и трети места. 

Неговият съотборник Тим Коронел е холандски пилот, започнал състезателна си кариера през 1994 г. на 22 години в Dutch Citroën AX Cup. От 2009 до 2015 г. се състезава в Рали Дакар със своя брат близнак  Том Коронел. В последното издание на Рали Дакар участва в соло класа и зае 35-а позиция със своето бъги. 

През 2013 Тим Коронел пилотира GT4 автомобил на пистата в Зандворт. След това Коронел се фокусира главно върху своята страст Рали Дакар. През 2016 г. се завръща в Европейските GT4 серии в първия кръг от сезона на пистата Монца (Италия), заедно с Петер-Кристиан Ван Оранйе, BMW M3 GT4.Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден