Батин почете рибата с празник

Новините

02-07-2016, 17:24

Снимка:

Пресцентър Областна управа-Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русе с награда от АБГР за успешно управление на дунавска община

Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Стефко Бурджиев посетиха празника

За поредна година местността „Калето” в с.Батин  събра жители и гости на община Борово в Празника на рибата, който е свързан с Деня на река Дунав ( 29 юни).

Събитието уважиха народните представители  Пламен Нунев и Светла Ангелова,  Стефко Бурджиев, областен управител на област Русе, Валентин Панайотов,  кмет на община Борово,  Бахри Ефраимов, кмет на с. Батин и домакин на събитието, Бисерка Тодорова, председател на Общински съвет Борово.  В своето приветствие към присъстващите, областният управител благодари за изключителната чест да е част от Празника на рибата, съчетаващ в себе си фолклорните традиции, природна красота и живописност. Той отправи още пожелания за здраве и добро настроение на организаторите, участниците и гостите на това уникално събитие.

Празничният ден беше изпъстрен с много песни и танци, изпълнени от самодейци от община Борово. Гостите и жителите на. Батин имаха възможност да се насладят на красивата гледка и да опитат от разнообразните рибни ястия, както и от известната за този край рибена чорба.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов