Първи стъпки в акробатиката и салсата пробваха деца и родители

Мисия

19-06-2016, 12:18

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Открит урок „Акробатика и здраве“ в Русе

Урокът е част от кампанията „Русе – Европейски град на спорта 2016

Днес в залата по акробатика в комплекс „Локомотив”, деца и родители имаха възможността да присъстват на открит урок на тема „Акробатика и салса”. Той е в рамките на проект „Акробатика и здраве” на акробатичен клуб „Локомотив – Русе” - част от кампанията „Русе – Европейски град на спорта 2016” и осъществен с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух”.

Инициативата, в която се включиха деца на възраст от 6 до 13 години, започна с лекция на Ангел Филиповски, треньор по спортни танци към Салса клуб „Фламинго”, който показа на присъстващите основните стъпки в салсата и привлече за танци не само малките, но и техните родители.  Събитието продължи с урок по акробатика и скачане на батут с треньора Иван Лазаров, а за финал състезателите от акробатичен клуб „Локомотив – Русе” Димана Стефанова, Петър Ангелов, Десислав Ангелов, Кристиян Ангелов, Русина Николова, Мартин Станчев Светослав Георгиев и Мартин Стоянов показаха изпълненията си за предстоящото състезание. За всички участници накрая имаше и здравословна почерпка. 

Това е вторият открит урок от проекта „ Акробатика и здраве”, като първият се проведе на 21 май, под мотото „Акробатика и хранене” с д-р Свилен Лазаров.  Очакват се още срещи на тема „Акробатика и балет”,  „Акробатика и йога” и  „Акробатика и лечебна физическа култура”.

Желанието на организаторите е да повишат знанията на русенци за ползите от активния и здравословен начин на живот чрез спорт, както и да привлекат повече деца в спортната зала. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов