Областният управител на Русе представи идея за градска железница в Русе

Новините

13-06-2016, 20:09

Снимка:

Пресцентър Областна управа-Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

БДЖ подарява на деца в неравностойно положение пътуване с парен локомотив до Банкя по случай 1-и юни

Общественото обсъждане ще бъде в сряда в Пленарна зала

Областният управител на Русе Стефко Бурджиев  участва в конференция на тема „150 години железопътна линия Русе – Варна. 150 години железопътна инфраструктура в България“, която се проведе на 10.06.2016 г. в гр. Варна. На организираната от Национално сдружение „Общество на инженерите по железопътен път” конференция бяха представени историята на създаването на първата ЖП линия у нас, развитието и потенциала ѝ в бъдеще.

В присъствието на кмета на Каспичан, Милена Недева, представители на Община Варна и ж.п. специалисти, областният управител представи идеята за изграждане на градска железница в гр. Русе, която предизвика голям интерес сред участниците.

         Общественото обсъждане на Прединвестиционното проучване (ПИП) „Подобряване на транспортната достъпност чрез изграждане на градска железница, свързваща централна градска част с района на бившия комбинат за тежко машиностроене, ИПЗ и ЗПЗ, Безмитна зона и Индустриален парк-гр. Русе, гр. Мартен и други населени места“ ще се проведе тази сряда, 15 юни 2016 г. от 16.00 ч. в Пленарна зала.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов