Финален кръг на „Катерачна надпревара Русе 2016“

Мисия

09-06-2016, 09:38

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

От днес до 11 юни

 Четвъртият финален кръг на „Катерачна надпревара Русе 2016” ще се проведе от днес, 9 юни, до 11 юни на територията на СОУ „Васил Левски“.

 Инициативата е част от кампанията „Русе – Европейски град на спорта 2016” и се реализира с подкрепата на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух” и BH – социален проект на Еконт.

 Водещите организатори от Спортно туристическо и природозащитно дружество „Академик” в партньорство със Студентския съвет на Русенския университет „Ангел Кънчев” и сдружение „Вело Русе“ подготвят условия за масово и атрактивно участие, както на учениците от СОУ „Васил Левски”, така и на всички други желаещи русенци, без ограничения на възрастта.

 Надпреварата е в три дисциплини - катерене по стена, колоездене и ходене по лента.

 

Катеренето е по 4-метрова стена тип „боулдър” с обезопасителен дюшек за приземяване и наредени хватки по три маршрута с различна трудност – свръхлека, леа и нормална. До катерачната стена ще са разположени трасе за майсторско управление на велосипед и опъната над терена лента за ходене.

 Всеки участник може да се включи в 1, 2 или 3 дисциплини, по веднъж през всеки един от дните на надпреварата. Инструктор-демонстратори ще напътстват и подпомагат участниците и в трите дисциплини и ще оценяват представянето по точкова система.

 След финиширане всеки участник ще получи флагче или стикер, а всеки трети – награда от томбола.

 Участието в „Катерачна надпревара Русе 2016” е отборно и индивидуално. За индивидуалните участници ще има общо индивидуално класиране.

 Отборното класиране ще се извърши по сумите от точките на всички участници от съответната детска градина, учебно заведение, клуб и др., получени от всички 4 кръга (10 дни) на надпреварата. Най-добре представилите се ще бъдат наградени с купи, свидетелства и атрактивни предметни награди.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)