Пороен дъжд е нанесъл щети в две села в община Бяла

Покрив на къща е изгорял при пожар, предизвикан от мълния

Пороен дъжд е нанесъл щети в селата Босилковци и Полско Косово в община Бяла, Русенско,  съобщи за БТА кметът на Бяла Димитър Славов.
Бурята се разразила вчера. Няколко улици в Босилковци са били непроходими заради свлечената кал. Техника обаче е разчистила пътищата.
Сериозни щети са нанесени при пожар в къща в селото, предизвикан от мълния. Сигналът бил подаден около 9.00 часа. Огънят бил загасен от огнеборци. Освен че покривът е изгорял, повредена е и техника.
Славов заяви, че ще предложи на заседание на Общинския съвет в Бяла да бъдат отпуснати средства, за да се помогне на собственика да ремонтира имота си.
Около 16.50 часа вчера екип на противопожарната служба е излязъл по сигнал за пътници с аварирал автомобил в дере в Босилковци. Колата била изтеглена с лебедка, а хората спасени.
По думите на Славов заради поройния дъжд в село Полско Косово на 80 процента е разрушен каналът от каменна зидария, преминаващ през населеното място. Има наводнени и две къщи.
Славов каза още, че заради свличане на кал за известен период е бил непроходим участъкът между селата Стърмен и Ботров. По пътя има и жп прелез, като кметът заяви, че за доразчистването на земната маса вероятно ще се наложи движението на влакове да бъде спряно за известно време.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов