Бездомник отива за 19 години в затвора

Крими

07-06-2016, 09:34

Снимка:

pixabay.com

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

За убийство на друг събрат

Бездомникът Джелил Ахмедов, който на 19 август м.г. уби друг бездомник – 51-годишният Пламен Гаев, отива за 19 години в затвора.
Това постанови състав на Окръжния съд в Русе. Ахмедов ще трябва също да заплати 20 000 лв. кръвнина на дъщерята на Гаев – Албена, която бе конституирана като частен обвинител и граждански ищец. Тя оцени нанесените й неимуществени вреди от убийството на баща й на 100 000 лева, от които Окръжен съд – Русе одобри една пета.

Убийството беше извършено на 19 август 2015 г. при спор за обитаване на къща на ул. „Тетово“, чиято собственичка – възрастна жена, била взета от дъщеря си в Бургас, за да може последната да се грижи за нея и така имотът останал празен.

Пламен Гаев открил, че в къщата не живее никой и се настанил там. Това обаче довело до спор с Джелил А., който, щом го видял, му казал да се маха, тъй като домът е на негова леля, а той трябвало да го наглежда и да не допуска никого в него.

Въпреки предупреждението, още на следващата вечер Пламен отново отишъл в къщата. Преди срещата и двамата били употребили значително количество алкохол, така че „огънят“ бързо пламнал. Стигнало се до сбиване, при което Пламен получил тежки увреждания. Бил видян от минаващи хора, които телефонирали на 112. Отишлите на място лекари открили Пламен, който бил трудно контактен и миришел силно на алкохол. Той бил откаран и настанен в русенската болница, но въпреки усилията на медиците, по-късно същия ден починал.

Присъдата на Окръжен съд – Русе подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Велико Търново.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов