Русенски депутат от БДЦ става независим

Новините

03-06-2016, 16:27

Снимка:

ruse-news.com

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Парламентарната им група се разпадна

усенският депутат от Български демократичен център инж. Георги Недев вече е независим.
Това стана, след като парламентарната група БДЦ се разпадна, тъй като петима от депутатите – зам.-председателят на парламента Явор Хайтов, Румен Йончев, Светлин Танчев, Георги Ковачев и Борислав Иглев я напуснаха.

И петимата са част от новата партия „Народен съюз“, която води разговори с АБВ за нов парламентарен и политически съюз. Оставащите 9 депутати – 8 от партията на Христо Ковачки „Български демократичен център“, сред които е и инж. Недев, и Мартин Иванов – Данона, от партията на Николай Бареков „България без цензура“, са под минимума от 10 депутати за съществуване на парламентарна група.

 

Така всички стават независими и губят място в ръководството на Народното събрание и в парламентарните комисии, макар именно постовете в тях да станаха повод за напускането на петимата депутати.

До раздора в парламентарната група на БДЦ се стигна след като хората в партията на Ковачки започнаха да подкрепят правителството.

В Народното събрание инж. Недев е зам.-председател на Комисията за наблюдение на дейността на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране и на Енергийната комисия. Разпадането на ПГ на БДЦ означава, че той ще загуби зам.-председателския пост в Комисията за наблюдение дейността на ДКЕВР.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен