Русенец се оплакал в РИОСВ от … сова

Животът

03-06-2016, 12:18

Снимка:

pixabay.com

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Граждански сигнал спаси сова с едно крило

Спасиха малка сова в „Западен”

На месец в инспекцията постъпват около 30 сигнала и 6 писмени жалби

Пореден, абсурден сигнал постъпил в РИОСВ-Русе, съобщиха от екоинспекцията в дунавския град. Чрез интернет страницата на еколозите, при тях дошъл сигнал от жител на град Русе за „неудобство“, причинено от сова.

Звуците от малкото животно причинявали безсъние на подателя на сигнала в рамките на седмица. Местоживеенето или квартала не се упоменават. Русенецът явно сметнал, че еколозите сами трябва да отгатнат къде да търсят нощната птица. За сметка на това, оплакващият се отправил въпрос къде да се занесе совата, за да бъде при родителите си и по този начин да се гарантира спокойният сън на гражданите. Неочакваният сигнал направо шокирал еколозите от Русе. Сега в РИОСВ се чудят, какво точно се очаква като реакция от страна на инспекцията – да извърши разследване относно местоживеенето на подателя на сигнала и да установи родителите на младия екземпляр, за да се елиминира дискомфорта на гражданите? В крайна сметка, екипът на екоинспекцията оставил сигнала без последствия.

Средномесечно в РИОСВ-Русе постъпват около 30 сигнала и 6 писмени жалби. Една трета от сигналите и жалбите са свързани с особености на междусъседско общуване или обстоятелства, които не биха оказали влияние върху компонентите на околната среда. Подобни опити за проява на „загриженост“ за околната среда оставят съмнения за липса на уважение към държавна институция, оплакват се от РИОСВ-Русе.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов