Русе отбеляза Деня на Ботев

Слова произнесоха областният управител Стефко Бурджиев

С тържествена церемония днес пред Паметника на Свободата, Русе отбеляза Деня на Ботев и загиналите за свободата на България.

На събитието присъстваха зам.-кметовете Наталия Кръстева, Даниела Шилкова и д-р Страхил Карапчански, секретарят на Общината Димитър Гинков, омбудсманът на Република България Мая Манолова, областният управител на Област Русе Стефко Бурджиев и зам.-областният Станимир Станчев, Генералният консул на Русия в Русе Татяна Грушко, общински съветници, русенци и гости на града.

Слова произнесоха областният управител Стефко Бурджиев и омбудсманът на Република България Мая Манолова, а молитва в памет на Христо Ботев и загиналите за свободата на Отечеството беше отслужена от свещеници от Русенска митрополия.

В края на церемонията венци пред Паметника на Свободата бяха поднесени от името на кмета на Община Русе, омбудсмана на Република България, областния управител на Област Русе, Общински съвет Русе, СОУ “Христо Ботев“ и други. Цветя бяха положени от граждани, обществени организации, училища и други институции.

В церемонията взеха участие Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев, народният хор при НУИ „Проф. В. Стоянов“, а водещи бяха актьорите Ивайло Спасимиров и Ясена Господинова.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)