Пламен Стоилов се срещна с шампионите от "Фрийдъм", "Импулс" и „Калагия"

Мисия

01-06-2016, 10:23

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русе става световна столица на съвременното изкуство

Кметът обеща на всички деца да ги посети и в залите

Кметът Пламен Стоилов се срещна с деца от три клуба, завоювали престижни отличия през последния месец. В навечерието на 1 юни, в Общината гостуваха децата от клуба по ушу и балет „Импулс“ към Младежкия дом, както и  студио за модерен балет „Фрийдъм“ към Държавна опера – Русе.

„Гордея се с вашите постижения. Вие сте жизнени, позитивни, живата реклама на Русе, нашите млади посланици“, заяви кметът Пламен Стоилов. Той благодари на треньорите и на родителите на децата, че ги подкрепят ежедневно. „Уверявам ви, че ще правим всичко възможно да имате все повече изяви“, каза още Стоилов и насърчи децата да са не само добри танцьори и спортисти, а и отличници в училище. „Обичайте си града и се гордейте, че сте русенци“, допълни кметът.

По време на срещата думата имаха и децата, които разказаха за спечелените отличия и благодариха на хореографите и треньорите си.

Както е известно, поредното голямо международно признание и медали за Русе и България донесе СК "Калагия" от официалното европейско първенство 2nd European Taijiquan&Neijiaquan Championships 2016, което се проведе от 10 до 14 май в Москва. Участници от 20 страни и единственият български отбор СК "Калагия" и клубът по ушу към ОМД.  Този път със скромен брой участници - само с двама състезатели Тома Апостолов, двукратен европейски шампион 2015, Искра Бонева, европейски вицешампион 2013 и гл. треньор на отбора Мария Неделчева - двукратен европейски шампион 2015. „Благодаря на кмета и на Община Русе за грижата към изкуството и спорта. С ваша помощ имаме завоювани над 1200 медала“, заяви Мария Неделчева.

С много отличия, купи, медали и голямата награда “Гран При” се завърнаха от Международния танцов фестивал в Румъния танцьорите на балет "Импулс" към Общински младежки дом Русе. В румънския град Каракал те представиха България и се състезаваха с 16 танцови състава, в които взеха участие над 700 участника. Като за финал съвсем заслужено голямата награда на фестивала отиде при русенските момичета. Те взеха „Гран При“ за цялостно участие. Ръководителките Петя Бонева и Вероника Миланова бяха поздравени от компетентното жури за усърдната работа с децата и младежите и получиха индивидуални купи и грамоти. На срещата  Петя Бонева отсъстваше, но Вероника Миланова заяви от нейно име, че продължават да работят с талантливите русенски деца и да се доказват на сцените у нас и в чужбина. Мери-Ан Савова, която спечели индивидуални награди за соло изпълненията си на „Танцуваща река“ и на фестивала в Каракал, заяви от името на всички от „Импулс“, че ще продължават да доказват кои са – на сцената.

С огромен успех се завърнаха и Фрийдъм денс студио от Римини International Dance Open, който се проведе на 20 май в град Римини, Италия. Децата и техните ръководители Анита и Алекс Асенови бяха единствените представители от българска страна. При изключително силна конкуренция малчуганите впечатлиха международното жури и публиката. Резултатът е 25 първи места, 7 втори и 5 трети места. Връчени бяха и още две специални награди на ръководителите на студиото. На срещата днес Анита Атанасова заяви, че са взели със себе си наградите, завоювани през последните три месеца. „Танцът вече е спорт, не е само изкуство“, казаха още хореографите, които връчиха на кмета благодарствен адрес.

От своя страна Пламен Стоилов обеща на всички деца да ги посети и в залите, там, където тренират, за да се запознае с условията, в които се подготвят за състезания и концерти.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)