Фестивал събра за 7-ми път гъбарите в Красен

Животът

29-05-2016, 11:06

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Организиран от Народно читалище „Просвета – 1919“

В рамките на празничната програма гостите на Фестивала, сред които бяха областният управител доц. д-р Стефко Бурджиев, директорът на Областна дирекция по безопасност на храните д-р Адриан Райков, шефът на областната дирекция „Земеделие“  Димитър Кънчев, много гости, имаха възможност да опитат от вкусните гъбени ястия, приготвени от сръчните ръце на местните домакини, да разгледат изложба от рисунки и фотографии, дело както на големи, така и на малки участници. Песни и танци бяха изпълнени от децата от ДГ „Българче“ в селото, от Общинския детски център за култура и изкуство, от детски вокални групи за автентичен фолклор, а специален гост на празника беше популярният изпълнител на фолклорни песни Здравко Мандаджиев.

Сред приготвените гъбени вкусотии най-високо беше оценена гъбената супа на Йорданка Ангелова от с. Кошов. Второ място журито определи за Мария Сичанова от с. Красен за нейната „Баница с гъби“, с трета награда беше отличена „Гъбена поляна“ на Людмила Селянкина от с. Кошов.

Фестивалът се организира от Народно читалище „Просвета – 1919“, с. Красен и кметство с. Красен, под патронажа на кмета на Община Иваново.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов