29-годишен мъж е задържан от полицията за кражби на автомобили

Изяснило се е, че автокрадецът се е възползвал от непредпазливостта на собствениците

29-годишен мъж е задържан от полицията за извършени две кражби на автомобили в град Червен бряг. В РУМВР Червен бряг е заявено, че за времето от 17:30 часа на 18 май 2016 година до 04:50 часа на 19 май 2016 година от паркинг пред жилищен блок е откраднат "Пежо 307". Колата е обявена за издирване. Часове по-късно лекият автомобил е открит на улица в град Червен бряг, с поставен контактен ключ на таблото. Извършен е оглед. По данни на собственика от автомобила е задигнат ел. перфоратор "Бош".

Дни по-късно в полицията в Червен бряг е образувано ново досъдебно производство за кражба на друг автомобил - отново в Червен бряг. По информация на тъжителя, за времето от 21.30 часа на 21 май 2016 година до 10.15 часа на 22 май е откраднат „Ситроен Ксантия“. Лекият автомобил е открит на адрес в града. При огледа не са констатирани липси и материални щети.

От проведени оперативни действия е установено, че извършител на престъленията е 29-годишен местен жител. Изяснило се е, че автокрадецът се е възползвал от непредпазливостта на собствениците. Първата кола е подкарал с оригинален ключ, поставен на ел.таблото, а във втората кола ключът също е бил в купето на автомобила. Работата по образувани досъдебни призводства по чл.346, ал.2, т.3 от НК продължава разследващ полицай. Уведомена е прокуратурата.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов