Средновековни възстановки на фестивала в Червен

Мисия

24-05-2016, 08:43

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

С множество прояви Русе отбелязва 24 май

Посещенията са безплатни.

Възстановки о живота, бита, занаятите и военното дело на нашите предци през Средните векове могат да видят посетителите на средновековната крепост Червен край Русе.

Те са част от програмата на Средновековния фестивал „Червен 2016“. Изпълненията са на членовете сдруженията за исторически възстановки „Чигот“ и „Modvs Vivendi – Средновековно общество в България“.  Туристите могат да се запознаят с бита от Второто българско царство, да стрелят с лък, да посетят музей на открито, където да облекат ризница, да разгледат различните видове оръжия – боздугани, мечове, брадвички, изработени по образци от разкрити находки. Желаещите могат да си купят и ръчно изработени керамични съдове, да видят и да участват в демонстрация по фехтовка.

С автентичен декор величествените руини на укрепения град Червен се показват като един от главните центрове на Средновековна България през 13-и и 14-и век. За разлика от други лагери и средновековни възстановки в страната ни, участниците в Червен живеят в историята и не използват никакви съвременни устройства, дрехи или аксесоари.

Посещенията са безплатни. Има само входна такса за археологическия резерват „Средновековен град Червен“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов