НАП продава 3 кила бижута на търг в Русе

На публичния търг ще бъдат продадени златни и сребърни накити

Засиленият митнически и фискален контрол по границите принуди търговците да намалят опитите си за контрабанда на изделия от благородни метали, което вдига пазарните им цени, но прави много изгодни търговете на НАП за конфискувани бижутерски стоки. Това предопределя и очаквания голям интерес към предстоящата публична продажба с тайно наддаване, обявена от приходните инспектори в отдел „Продажби“ в офиса на НАП в Русе, на близо 3 килограма златни и сребърни бижута, съобщава „Дарик”.
  От 26 до 31 май купувачите могат да ги разгледат, след предварително съгласуване с водещия продажбата, като в този период подадат и своите ценови предложения и заплатят депозит за участие, а отварянето на офертите е на 2 юни 2016 г.
  Едната тръжна група съдържа 212 бр. с общо тегло от 619 гр. златни пръстени, брошки и висулки и още 170 бр. сребърни пръстени, гривни и висулки с общо тегло 923 гр.  с проба 925. Началната цена за наддаването е 19 0 69 лв.
  В другата група са включени 160 бр. ланци и гривни от 14-каратово злато с общо тегло 950 гр. и 318 бр. сребърни обеци и ланци с общо тегло 620 гр. Наддаването за тях ще почне от 28 876 лв.
  Привлекателното и в двете групи е възможността за бърза търговска реализация на изделията, чиито грамаж е в най-търсения от клиентите сигмент от 3-4 гр. за обеците и висулките и 6-8 гр. за гривните и ланците.
  До участие в търга  се допускат само кандидати, които са вписани във водения и поддържания от МФ публичен регистър на лицата, които осъществяват сделки с благородни метали и скъпоценни камъни и изделия с и от тях по занятие, съгласно чл.13 от Валутния закон. Подробности могат да се намерят в сайта на НАП www.nap.bg в рубриката „Продажби“ с полезни указания в нейния сектор „Как да купя“.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)