Деца мериха сили в спортни игри в ЦДГ „Зора“ (снимки)

Те бяха разделени на два отбора - „Светкавица” и „Ураган”

На 18 май, в ЦДГ „Зора“ се проведе спортен празник, реализиран с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“, в рамките на програмата „Русе – Европейски град на спорта 2016“.

 Възпитаниците на детското заведение бяха разделени на два отбора- „Светкавица” и „Ураган”. В продължение на час те премериха сили в състезателни игри, които включваха елементи от лекоатлетическите дисциплини: бягане, дълъг скок и троен скок, както и майсторско управление на велосипед. В игрите се включиха и деца със специални образователни потребности, които имаха за задача да задържат топка върху „парашут”.

 Специални гости на празника бяха спортисти от Спортен лекоатлетически клуб „Дунав“ и известният русенски лекоатлет Евгени Игнатов, който е най-добър в бягането на средни и дълги разстояния за всички времена. Под ръководството на Евгени Игнатов батковците  от клуба демонстрираха основни техники при бягането. Пред родителите, децата и гостите бяха представени спортните постижения на лекоатлети от град Русе.

 Малчуганите получиха медали, грамоти и лакомства за отлични спортни постижения.

 Целта на проекта е да насърчи децата от ЦДГ „Зора“ да изпитат удоволствие от движението и да бъдат мотивирани за системни спортни занимания.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов