Увеличили са се сигналите за некоректни търговци

Парите

18-05-2016, 13:58

Снимка:

dobrichutre.bg

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

НАП Русе предоставя 65 000 декларации и 140 000 приложения

Нап Русе удари рекорд

В НАП Русе

След началото на лотарията с касови бележки са се увеличили сигналите до офиса на НАП в Русе за некоректни търговци, които не само не издават за всички покупки фискални бонове, но и пречат на клиентите да сигнализират за това чрез грешни телефони за контакт с приходната агенция, съобщиха от данъчното в Русе.
От там припомнят, че е задължително в стационарен търговски обект на видно място до фискалното устройство да бъде поставено съобщение, уведомяващо клиента за неговото задължение да съхранява касовата бележка до напускане на търговския обект, и телефон за контакти с НАП.
В почти всички търговски обекти в региона има такова съобщение, но посочените атрибути в него не са актуални, понеже съдържат информация за телефоните на русенския офис от 2006 г., когато е влязла в сила наредбата, а от 2010 г. той е на нов адрес и с нови телефонни номера.
От НАП обясняват, че е задължение на собствениците на касови апарати да актуализират тази информация, но някои умишлено го пренебрегват, въпреки честите напомняния от приходната администрация.
За да се изпълнят нормативните изисквания и за да се предостави на клиентите реална възможност да подават сигнали, приходните служители започват активни действия за актуализиране на задължителните съобщения до касовите апарати. За кампанията ще съдействат и русенските членове на Българската асоциация на дистрибуторите на фискални устройства и други фирми за сервизно поддържане на касови апарати.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов