Спорт и забавления за цялото семейство в Хотанца (снимки)

В надпреварата участваха над 60 деца и техните родители от селото

В село Хотанца вчера се проведе празник «Спорт и забавления за цялото семейство». Събитието е част от проекта на НЧ «Светлина – 1928» с. Хотанца, финансиран от Общинска фондация «Русе – град на свободния дух» в рамките на програмата «Русе –  Европейски град на спорта 2016».

Още в ранния следобед започна футболен турнир на малки вратички, в който се включиха деца  на възраст от 6 до 16 години. Момичетата и момчетата премериха сили и в състезание по народна топка и щафетни игри.  Един от най-забавните моменти в спортния празник беше състезанието по скачане с чували, в което се включиха и родители.  Акцент в програмата беше и турнирът по тенис на маса. Празникът приключи със забавната играта за почистване на спортната зона «Ябълки за смет».  Най-добре представилите се участници бяха отличени с медали и получиха много награди.

Реализацията на проекта на читалище «Светлина-1928» с. Хотанца допринесе за интеграцията на малцинствените групи чрез спорт. Организаторите отчитат значимостта на спорта като механизъм за въздействие върху по-ефективното участие на младите хора в обществения живот и стимулирането им  за по-активен начин на живот като предпоставка за по-добро здраве.

Към инициативата «Спорт и забавление за цялото семейство»,  бяха привлечени  над 60 деца и техните родители от селото.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов