Стартира поредица от състезания по програмиране

Мисия

17-05-2016, 17:22

Снимка:

pixabay.com

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

На 27 май ще се състезават млади програмисти от Русе и областта

Като продължение на миналогодишното състезание по програмиране, което се проведе в Русе с голям интерес, тази година Startup Factory ще проведе поредица от състезания в няколко български града. Основната цел на състезаниятаотсерията CODE4TECH е превръщането им в национална инициатива, която да спомага развитиетонадигиталните и техническитеуменияи да стимулира интерескъминформационнитетехнологии средмладитехора в България.

 

До момента са планирани събития в Русе, Хасково, Шумен, Велико Търново, Варна и Бургас. За участие ще бъдат допуснати всички желаещи и предварително регистрирани ученици, студенти, IТ-специалисти и любители, които ще демонстрират своите умения и ще работят в екипи за разработването на прототипи на софтуерни продукти. Няма възрастово ограничение за участие в състезанията.

 

Състезанията CODE4TECH се организират с подкрепата на компанията за ИТ и аутстафинг PROGRAMISTA;, която подпомага развитието на ИТ сектора и ИТ общностите в България, както и със съдействието на считаната за най-иновативна банка в България УниКредит Булбанк - носител на призовете „ИТ проект на годината“ наComputerWorld и „Банка на иновациите“ на Forbes. Събитието се реализира в партньорство с Junior Achievement България.

 

На27 май в Русенскиуниверситет е откриванетонапървото състезание от тазгодишната поредица – CODE4RUSE. Основното предизвикателство пред участниците ще бъдеразработкатанапрототипизасофтуернипродукти, с които да се предложирешениенапроблем в образованиетоилидасе подобриобразователниятпроцес. Друготонаправление е забавление, катоцелта е демонстрираненапрототипнаприложениезасвободновреме, игра, комуникацияили др.

 

Участниците ще работят векипи между 2-ма и 5-мачовека в рамкитенадвадни, катопонеединотчленоветенаекипатрябвадапритежаваумениязапрограмиране. Финалътна CODE4RUSE е на 29 май, когатоучастницитеще трябвадапредставятсвоитепроектипреджури и дадемонстриратработещифункционалностинапродуктитеси.

 

Критериитезаоценкаще са:

-          Какъвпроблемсерешава и каквоприложениеможедасенамери;

-          Далиприложениетоимаработещафункционалност;

-          Начиннаизпълнение, подход и качествонапрограмниякод;

-          Потребителскиинтерфейс;

-          Бизнеспотенциалнаприложението.

 

Фондът с награди и стимули е настойностнад 2 000 лв.Завсичкиучастницищеиманагради, коитосаосигурениотспонсоритенасъбитието.Първитепетпроекта, оцененинай-високо,щебъдатдопълнителностимулирани с изненадиоторганизаторите.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов