Русе празнува завръщането на „Дунав” в „А” група

Спорт

15-05-2016, 16:13

Снимка:

"24 часа"

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Идеята е, ядрото на „Дунав” да се запази

След 25-годишно отсъствие „Дунав” се завърна в „А” група в събота вечерта и оттогава купонът в Русе не спира. Футболистите показаха воля и изравниха в Разлог на местния „Пирин” за 2:2 само за полувреме, след като до почивката губеха с 0:2, пише "24 часа".
В същото време, преследвачът им „Поморие” загуби в Симитли от „Септември” и остана на 8 точки 2 кръга преди края на първенството. Така, в рамките само на два сезона, „Дунав” тръгна от „В” група, спечели „Б” и от есента ще играе в елита. Футболистите започнаха купона с бира в клубния автобус, след като кореспондентът на „24 часа” в Русе съобщи на старши треньора Веселин Великов резултата на съперника.
Феновете в Русе се организираха във Фейсбук и се събраха в 22 часа в събота на централния площад пред Паметника на свободата, един от символите на дунавския град. Там те дълго скандираха „Дунав” и „А група”, радвайки се на промоцията на своите любимци, без да причиняват проблеми на полицията. Фенове на „Дунав” от цялата страна и от чужбина задръстиха с приветствия социалните мрежи. Рано сутринта вчера, най-запалените запалянковци посрещнаха клубния автобус и се снимаха със своите любимци. Все пак, истинският купон се очаква на Градския стадион на 21 май, когато новият член на „А” група посреща в последен домакински мач тима на „Верея”.
Очаква се старши треньорът Веселин Великов и президента на клуба д-р Симеон Симеонов да започнат да работят по селекцията за следващото първенство в елита. Идеята е, ядрото на „Дунав” да се запази, като само се подсили с три-четири качествени попълнения на отделни постове.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов