Мария Габриел се срещна със студенти от Русенски университет

Животът

15-05-2016, 11:44

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Среща на Сдружението на общините се проведе в Русе

Наградени бяха студенти от всички факултети

Русенският университет посрещна  г-жа Мария Габриел - зам.-председател на Групата на ЕНП и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП. Тя разговаря с отличници от висшето учебно заведение, които награди с грамоти и посещение на Европейския парламент в Брюксел през септември.

На срещата присъстваха зам.-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански, ректорът на РУ проф. Велизара Пенчева, част от академичното ръководство, студенти, докторанти и гости.

В своето обръщение към младите хора Мария Габриел заяви, че за нея е чест да се включи в отбелязването на 70-годишнината на русенската Алма матер, защото доброто образование ни дава възможност да се развиваме и именно поради тази причина трябва да го подкрепяме. „Образованието е средата, която позволява да се формира и икономиката, и политиката на една държава, на една общност каквато е Европейският съюз. Затова днес, ние, сме тук заради вас, заради положените от вас усилия, заради стремежът ви към развитие да бъдете отличници, да бъдете лидери.“ – заяви евродепутатът Мария Габриел.

Зам.-кметът д-р Страхил Карапчански също се обърна към присъстващите студенти като им каза, че страната се нуждае от целеустремени, знаещи и можещи хора, които да работят за утвърждаването и развитието ни.

Сред наградените бяха студенти от всички факултети на Русенски университет, които освен отличен успех, демонстрират активност в изследователска дейност или имат високи резултати на олимпиади и различни форуми.

По време на срещата евродепутатът имаше възможност да се запознае и с група международни студенти от Африка, като получи специална покана от ръководството за участие във форум, посветен на проблемите в Африка.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов