Показват снимачна площадка на „Star Wars“

Мисия

14-05-2016, 11:01

Снимка:

ruse-news.com

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

В Канев център

Част от снимачна площадка на "Star Wars" - епизод 8, могат да видят русенци и гостите на града.
Това е част от Международното изложение по железопътен моделизъм, което се провежда в Канев център на Русенския университет. Модулът е осветен и озвучен с двигателите на „Хилядолетния сокол“. Организатори на проявата са сдружение „Клуб железопътен моделизъм – България“ и русенската фирма „Булмаркет“, която отбелязва 20-годишнината от създаването си.
Изградени са около 130 метра трасета в основните четири мащаба, характерни за това хоби. По едно от тях, с дължина 100 метра, има 13 гари и спирки, като всички влакчета се движат по разписание и се управляват от участниците в срещата. Всички трасета са с ландшафт, представящи както реални, така и въображаеми обекти и пейзажи от природата. Гарите и голяма част от локомотивите и вагоните са копия на българските, поясни председателят на клуба Емил Чаушев.

Целта на изложението е да се симулира трансграничната дейност на влаковото движение, тъй като в нея участват клубове от Румъния, Унгария, Сърбия и Гърция. То отразява периода 1970-1980 година, като подвижният състав е копие на движилите се тогава влакове. „Гарите и самият ландшафт са от тази епоха. Има копие на реалния подвижен състав, както и копия на реални гари. Може да се види движение на пътнически, товарни и маневрени влакове“, уточни Чаушев.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов