Иван Григоров присъства на откриването на 18-тото техническо изложение в РУ

Животът

12-05-2016, 17:04

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Във форума участват над 50 фирми

Зам.-кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров присъства на откриването на 18-тото Изложение на техника и технологии в Русенски университет „Ангел Кънчев“.

       На събитието присъстваха още председателят на Общинския съвет проф. Христо Белоев, областният управител на Област Русе Стефко Бурджиев, Ивайло Калфин, областни управители и кметове от регионите по поречието на река Дунав.

       Във форума участват над 50 фирми, факултети и катедри, а организатори тази години са инженерните факултети на Русенски университет, със съдействието на Министерството на земеделието и храните, Областна администрация – Русе, Община Русе и Съюза на учените – Русе.

       В програмата са предвидени срещи на студенти с работодатели, кръгла маса с участието на областни управители и кметове, както и дискусия за предизвикателствата пред висшето образование и съвременната индустрия от региона.

       На 13 май, вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева ще открие Младежко експо, посветено на младежката предприемчивост и иновации.

       На 14 май, евродепутатът Мария Габриел ще посети университета, за да награди осем отлични студенти – по един от всеки факултет и да ги покани на посещение в Европейския парламент.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов