Народният представител Пламен Нунев със специално признание

Мисия

12-05-2016, 11:35

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Национална универсиада започна в Русе (снимки)

При откриването на националната студентска универсиада в Русе

Народният представител от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев получи специално признание късно вчера по време на официалното откриване на националната студентска универсиада в центъра на Русе. Той получи от доц. Златко Джуров - председател на Асоциация на университетски спорт "Академик", специален медал за приноса си в развитието на спорта в региона и подкрепата за обновяването на спортната инфраструктура. Това се случи в присъствието на зам.-кмета на Община Русе Иван Григоров, проф. д-р Велизара Пенчева - ректор на Русенския университет, чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев - председател на Общински съвет - Русе и председател на Общото събрание на Русенския университет, ректора на Националната спортна академия /НСА/ проф. Пенчо Гешев и директора на Спортно училище „Майор Атанас Узунов“ – Русе Борис Цветанов. Народният представител приветства събралите се на площада представителни отбори на студенти от 22 висши училища. „Вълнувам се, защото преди много години, като студент в НСА, съм участвал 3 последователни години в универсиади. Изключително съм удовлетворен от това, че в рамките на 5 дни ще покажете какво можете“, посочи той. Депутатът подчерта приноса на младите хора и студентите в завоюването на квоти при участие на България на Олимпиадата в Рио де Жанейро. Пламен Нунев пожела успех на всички участници в спортния форум, като изрази надежда сред тях да са бъдещите олимпийски медалисти на България.

 Близо 1500 студенти участват в националната универсиада, която стартира в Русе вчера. Финалите на държавните първенства на българските университети ще бъдат в 11 спорта. Форумът ще продължи до 15 май. Националните универсиади бяха възстановени преди две години след близо 30-годишна пауза.

Тази година Русе е обявен за Европейски град на спорта и националната универсиада 2016 е част от многото инициативи по проекта. Състезанията в нашия град ще се организират на 33 спортни обекта.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов