Мирела и Пресияна Димитрови очакват подкрепа от русенци

За достигане до финала на „България търси талант“

 Талантливите сестри Мирела и Пресияна Димитрови от Русе са устремени да превземат сцената на „България търси талант“ за пореден път и разчитат на подкрепа от феновете си, за да стигнат до финал.

На 5-ия концерт на живо, 14 годишната Пресияна и 16 годишната Мирела от Русе изправиха на крака публиката и журито с изпълненията си. Двете се явиха поотделно на прослушванията, но изключителния им певчески талант мотивира журито да им даде шанс да продължат към полуфинала. Условието бе те да се явят на полуфинала като дует. След уникалните им изпълнения, феновете на шоуто нямат търпение да ги видят отново заедно. Това ще се случи тази неделя, 15 май.

И двете сестри пеят от девет години. Посещават вокални уроци при известния музикален педагог Аделина Колева в Горна Оряховица.

Пресияна е носител на множество призови места: най-значимото е „Славянски базар“-Беларус, където спечели Гран При и пребори участници от 22 държави. Гран При тя завоюва и от конкурси в Италия, Румъния и България.

Мирела е носител на Гран при от Казахстан, България, Румъния. Тя спечели и Голямата награда на „Пирин фолк“ за изпълнител. И двете сестри имат написани песни в Италия, композирани за тях от италиански композитор.

Освен Гран при наградите, Пресияна и Мирела могат да се похвалят със завоювани първи места на конкурси в България, Румъния, Молдова, Турция, Русия, Италия. А сега са устремени да покорят и „България търси талант“.


 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов